Portal Rural – Casa Satului Tău!

Noul model de incarcatoare agricole TORION 738 T SINUS cu tehnologie de ultima ora

Tură cu cortul în comuna Lopătari, Buzău
Distribuire rapidă:

Noul model de incarcatoare agricole TORION 738 T SINUS cu tehnologie de ultima ora

Gama de produse TORION, care pana in prezent includea 10 incarcatoare pentru utilizare in agricultura, cu greutati operationale cuprinse intre 5 si 21 de tone, va fi completata cu un nou model in toamna 2020. Primul incarcator telescopic CLAAS, TORION 738 T SINUS, ofera manevrabilitate si stabilitate excelente, fiind echipat cu numeroase caracteristici cu tehnologie de ultima ora.

Punctul de pivotare al cupei se afla la o inaltime de 4,96 metri

Un argument principal al incarcatorului frontal TORION 738 T SINUS il reprezinta bratul telescopic central cu un punct de pivotare impresionant, aflat la o inaltime de 4,96 metri. Astfel, sarcina utila maxima de 2.300 kg in cazul utilizarii furcii pentru paleti pe o suprafata plata poate fi sustinuta chiar si in pozitie articulata, cu bratul extins complet. Atunci cand bratul este articulat, sarcina maxima de basculare este de 3.800 kg. Cu furca de incarcare, puteti incarca si stivui pana la o inaltime de 4,80 m, iar raza de actiune maxima este de 2,69 m. Cinematica Z a bratului convinge datorita fortei de tractiune ridicate si vitezei mari de basculare. Cadrul pentru implemente cu unghi de pivotare de 172° a fost proiectat foarte compact, pentru a asigura vizibilitate optima. Sistemul cu eliberare rapida si amortizorul la capatul cursei bratului telescopic sunt incluse in dotarea standard si sporesc nivelul de confort pentru operator. O contributie importanta la atingerea acestor performante o are si directia SINUS unica.

Pentru operatiunile de ridicare si stivuire aveti la dispozitie suficienta capacitate hidraulica in orice moment, datorita debitului de 93 l/min. In cazul echipamentelor cu consum ridicat de ulei, se poate comanda optional o pompa suplimentara cu debit ridicat, care pune la dispozitia implementelor externe atasabile, precum maturatori sau dispozitive pentru mulcire o capacitate hidraulica suplimentara de 28 l/min. Presiunea maxima de lucru este de 230 bar. In timp ce in partea din spate un circuit de comanda cu dubla actiune este disponibil ca echipament suplimentar, in partea din fata sunt disponibile optional doua circuite pentru consumatori externi. In acest scop, cadrul pentru implemente este prevazut cu un circuit de retur fara presiune si o linie de preaplin.

Deosebit de stabil si flexibil

Cine ridica greutati la inaltimi mari, trebuie sa fie si stabil. In acest sens, directia SINUS a incarcatorului TORION 738 T SINUS aduce argumente puternice. Datorita combinatiei unice dintre directia articulata si puntea spate ghidata, flexibilitatea maxima este atinsa la un unghi de articulare de maxim 30° pe fiecare latura. In acest scop, rotile spate sunt conectate la cadrul fata prin doua bare de directie, care vireaza in sincron cu articulatia pivotanta, cu bracarea rotilor la un unghi maxim de 25°. Raza exterioara de bracaj la marginea cupei de 4,22 m este imbatabila in aceasta clasa, in timp ce raza interioara de bracaj este de doar 1,49 m.

Cu ajutorul articulatiei pivotante, este posibila pivotarea cadrului fata si cadrului spate cu pana la 8° pentru fiecare latura. Arcurile multistrat montate ca amortizoare pentru articulatia pivotanta cresc in mod semnificativ confortul la conducere, mai ales in cazul deplasarii pe sosea.

Siguranta maxima si usurarea sarcinilor operatorului

Acolo unde procesele de incarcare se repeta pe termen lung, sistemul optional SMART LOADING asigura cresterea semnificativa a nivelului de confort si reduce foarte mult sarcinile operatorului. Printre functii se numara limitarea programabila a inaltimii de ridicare si de coborare, revenirea automata a cupei, limitarea dinamica a sarcinii, precum si afisajul pentru functionarea bratului telescopic si a cadrului pentru instrumente pe terminalul tactil cu diagonala de 9 inch de pe montantul A din partea dreapta.

Limitarea dinamica a sarcinii functioneaza cu senzori de presiune si de unghi, permitand operatorului sa lucreze confortabil si in siguranta. In baza unor masuratori efectuate la milisecunda, operatorul este informat in permanenta cu privire la starea actuala a sarcinii prin intermediul unui grafic cu bare color afisat pe terminalul de control. De indata ce sunt atinse limitele de sarcina, limitarea sarcinii incetineste in mod dinamic plierea si extinderea bratului oscilant sau chiar poate bloca deplasarea acestuia. Reducerea vitezei incarcatorului telescopic si a vitezei de ridicare si coborare a bratului telescopic se realizeaza in functie de puterea de ridicare si inaltimea actuala de ridicare. Sistemul de comanda automat, dinamic asigura un flux de lucru continuu, fara oscilatii.

Plierea automata a bratului telescopic in combinatie cu revenirea automata a cupei si activarea punctului inferior al limitarii inaltimii de coborare reprezinta o caracteristica unica pe piata. Cu doar o miscare din joystick, bratul telescopic si cadrul pentru implemente se deplaseaza in pozitiile salvate. Amortizarea optionala la capatul cursei pentru cinematica de ridicare si de basculare poate fi reglata individual cu ajutorul terminalului cu tehnologie de ultima ora.

Motor in patru cilindri Stage V si 40 km/h

Eficienta si antrenarea componentelor auxiliare sunt asigurate de un motor in patru cilindri de la Yanmar, care dezvolta 73 CP si este echipat cu turbocompresor controlat, care indeplineste cerintele standardului de emisii V datorita filtrului de particule diesel (DPF) si catalizatorului de oxidare diesel (DOC), motiv pentru care motorul nu necesita AdBlue. Datorita amplasarii motorului in spatele cabinei, acesta are rol si de contragreutate. Ventilatorul optional cu reversarea sensului mentine radiatorul curat prin schimbarea regulata, automata a directiei de rotatie, operatorul avand posibilitatea de a activa ventilatorul manual, in orice moment.

Transmisia SMART SHIFTING cu unitate hidrostatica si transmisie cu doua game de viteza. Folosind comutatorul basculant, puteti selecta intre doua game de viteza, in gama de viteza 1 utilajul putandu-se deplasa cu pana la 20 km/h, iar in gama de viteza 2 utilajul atinge viteza maxima de 40 km/h. O caracteristica esentiala a sistemului SMART SHIFTING o reprezinta schimbarea automata a treptelor de viteza in ambele game, care are loc prin sincronizarea transmisiei si unitatii hidrostatice, garantand o comutare fiabila si cel mai ridicat nivel de confort la comutare. Diferentialele blocabile disponibile standard sporesc tractiunea mai ales pe teren dificil.

Mediu de lucru ergonomic cu vedere la 360 de grade perfecta

Cabina TORION 738T SINUS ofera, de asemenea, numeroase beneficii. Datorita celor patru montanti ingusti, capotei motorului puternic inclinate, parbrizului adanc si bratului telescopic subtire, vederea la 360 de grade, precum si vederea asupra cadrului pentru implemente sunt la nivel de top. Usa de acces si fereastra dreapta se pot deschide si bloca la 180 de grade. Pentru operator, scaunul incalzit, cu suspensie pneumatica de frecventa scazuta asigura cel mai ridicat nivel de confort pe orice vreme. Racirea placuta a mediului de lucru este asigurata, la cerere, de climatizarea usor de utilizat. Coloana de directie cu reglare pe trei niveluri si spatarul inalt ajuta operatorul sa lucreze fara a obosi. De asemenea, trebuie mentionata si podeaua plana a cabinei care ofera spatiu generos pentru picioare si care poate fi curatata cu usurinta.Toate functiile importante sunt usor accesibile pe consola laterala dreapta si pe joystick. O caracteristica unica pentru aceasta clasa o reprezinta monitorul reglabil pe inaltime de pe montantul A din dreapta. Pe ecranul cu diagonala de 9 inch si cu contrast puternic sunt afisati toti parametrii importanti ai utilajului, precum si starea actuala a limitarii dinamice a sarcinii. Ecranul de pornire poate fi configurat individual. In plus, sunt disponibile numeroase posibilitati de configurare, precum si un mod de zi si un mod de noapte.Joystick-ul ergonomic de pe cotiera dreapta este conectat direct la scaunul soferului si se deplaseaza odata cu acesta. Pentru utilizarea concomitenta a functiei telescopice si a celui de-al treilea circuit de comanda nu este necesara schimbarea pozitiei mainii.

Exit mobile version