Portal Rural – Casa Satului Tău!

Raport piață cereale 26 aprilie 2021

Distribuire rapidă:

Evoluția vremii în săptămânile următoare este critică pentru grâul american, însă experiența europeană de anul trecut ne arată că (…).

Ne mutăm de pe continentul American în Rusia. Aici, în ciuda optimismului inițial generat (…). Plecând de la estimările exprimate de IKAR și Sovecon, două organisme credibile, s-a generat o prognoză de (…), incluzând aici și grâul de primăvară.

Pe 22 aprilie 2021, IKAR a revenit și a redus prognoza până la nivelul de 79,5 milioane, însă realitatea este încă departe de a se profila. Suprafețe întinse din Câmpiile de Sud rusești sunt afectate de înghețul de iarnă și se replantează cu grâu de primăvară. Și în câmpiile din regiunea Volgăi, winter kill-ul a făcut pagube însemnate. Aparențele conduc către 20%, însă de abia după jumătatea lunii mai 2021 vom avea imaginea corectă și completă asupra grâului rusesc în ceea ce privește nivelul de recoltă. (…). Și astfel ajungem la cifra de … milioane tone, estimarea noastră asupra producției rusești.

Între timp, EURONEXT răspunde simetric cu CBOT și ridică nivelul indicației pentru SEP21 la peste … EUR/tonă, mai precis la (…)

Convertit în prețuri mărfuri fizice la nivelul CPT Constanța, indicația din 26 aprilie 2021 este la nivel de … EUR/tonă, în timp ce recolta veche se poziționează la nivel de … EUR/tonă. Avem deci un invers de recoltă de … euro poziționat la ultima săptămână din aprilie 2021.

Exit mobile version