Portal Rural – Casa Satului Tău!

Raport piață cereale SPECIAL 13 aprilie 2021

Distribuire rapidă:

PRODUCȚIE în creștere cu circa … milioane de tone, provenind din revizuiri de prognoze în (…). Brazilia rămâne cotată la … milioane tone, deci (…). Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, avem însă o producție globală mai mare cu … milioane tone.

CONSUM în creștere față de luna trecută cu circa … milioane tone, reprezentând (…). Aceste cifre mai ridicate de consum au fost prevăzute de analiza NASS pe care am publicat-o acum o săptămâna trecută. În ceea ce privește nivelul consumului de la an la an, avem o diferență pozitivă de … milioane de tone, o creștere generată de (…).

STOCURI mai mici cu … milioane tone, consecință firească a consumului mai mare, compensat parțial cu (…). Rata de dispariție a porumbului american înscrisă în analiza NASS se reflectă clar în stocuri mai mici. Însă anticipăm de circa o săptămână exporturi mai mici ale …, din cauza (…). Față de anul trecut, totuși, stocurile sunt diminuate cu … tone, tot pe fondul consumului chinezesc, în tentativa de refacere a efectivelor de porci.

CONCLUZIE: un raport aproximativ neutru, fără (…).

Exit mobile version