Portal Rural – Casa Satului Tău!

Raport piață cereale 12 aprilie 2021

Distribuire rapidă:

Prețul recoltei vechi de porumb românesc rămâne (…). Cotațiile se reflectă în nivel de … EUR/tonă în paritatea CPT Constanța. Lichiditatea există, însă (…).

În Ucraina, notăm o descreștere a ritmului de export porumb. Indicațiile pe care le deținem arată că (…). O estimare realistă în acest moment este situată la nivel de (…).

În aceeași perspectivă, remarcăm cererea crescută pentru ethanol în SUA, fapt care (…)

Recolta nouă de porumb este cotată ca indicație în jurul valorii de … 7 EUR/tonă în paritatea CPT Constanța. Condițiile de vreme din România permit însămânțarea și planul inițial de … milioane de hectare nu a suferit nicio schimbare până în acest moment. Săptămâna viitoare sunt prevăzute câteva zile cu ploi, care vor marca o mică pauză, dar, după acest episod, vremea caldă își va face apariția, iar lucrările vor fi reluate.

Ucraina își menține previziunea de scădere cu …% a suprafeței care va fi însămânțată cu porumb, aspect care va genera o recoltă de porumb în sezonul 2021-2022 de … milioane tone.

America de Sud, prin exponenții săi, Brazilia și Argentina, vor genera un minim de …. milioane de tone de porumb, la care alăturăm cele …. milioane generate de SUA. Problema actuală a recoltei Safrinha este una generată de întârziere, astfel că aparențele duc ca prognoză de sezon de recoltare către luna august, față de iulie, în mod normal.

(…)

Uzul furajer din China își va menține trendul. Soluțiile de înlocuire cu grâu furajer sunt, practic, (…).

Cotațiile CBOT ne arată o tendință (…). Interpretarea prețului în USD ne arată … USD/tonă pentru indicația mai 2021, respectiv … USD/tonă pentru septembrie 2021, o creștere notabilă în contextul raportului USDA, a cărui analiză o veți regăsi într-un raport separat, dedicat acestui analizei WASDE.

Exit mobile version