Portal Rural – Casa Satului Tău!

Tânărul Fermier 2021 – sesiune nouă. Proiectele se depun la AFIR din 4 ianuarie!

plata-tineri-fermieri-201.jpg
Distribuire rapidă:

Anunțul Ministerului Agriculturii privind programul ”Tânărul Fermier” destinat Diaspora! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță într-un comunicat de presă lansarea sesiunii de depunere proiecte din cadrul Măsurii 6 – Dezvoltarea exploataţiilor şi a întreprinderilor, sub-măsura 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri – diaspora, care se va desfășura în perioada 4 ianuarie 2021, ora 9.00 – 4 mai 2021, ora 16.00.

Alocarea financiară pentru sesiunea continuă anuală de depunere proiecte pentru tinerii fermieri din diaspora este de 20.000.000,00 euro.

Se elimină unele condiții de eligibilitate

Noutatea acestei sesiuni constă în eliminarea unor condiții care trebuiau îndeplinite pentru accesarea submăsurii, ceea ce conduce la facilitarea accesului tinerilor din diaspora care vor să se instaleze ca tineri fermieri în zonele rurale și să dezvolte exploatații agricole.

Mai multe informații privind condițiile de participare generală, detalii cu privire la depunerea proiectelor, pragul minim privind scorul unui proiect și pragurile de calitate lunare vor putea fi găsite accesând www.afir.info.

Anunțul MADR de a relua programul vine după ce Agrointeligența – AGROINTEL.RO a scris în această săptămână despre faptul că niciun tânăr din Diaspora nu a putut accesa fondurile europene alocate pentru ”Tânărul Fermier” și asta din cauza condițiilor restrictive de eligibilitate.


Exit mobile version