Dl. Scarlat este un fermier performant, care investește în tehnologie, facilități de stocare și lucrări minim invazive pentru creșterea competitivității și a rentabilității afacerii sale agricole. În prezent, deține silozuri cu o capacitate de 6.000 de tone și facilități de condiționare. De asemenea, magaziile sale au o capacitate de stocare de aproximativ 4.000 de tone.
Într-un an normal, fermierul realizează producții de 8-10 tone/ha la porumb, 3,5-4 tone/ha la semințe de floarea soarelui, 5-6 tone/ha la grâu și 3,5-4,2 tone/ha la rapiță.
Planurile sale de dezvoltare includ 3 axe princiaple: irigații, tehnologie și zootehnie. „Cea mai importantă ramură de investiții va fi pe irigații”, ne spune fermierul, care are deja 250 ha irigate și dorește să mărească suprafața la 500 ha.
Investițiile în tehnologie reprezintă o altă prioritate pentru Constantin Scarlat. „Vreau să am utilaje cât mai performante, cu lucrări minime asupra solului. La 2-3 ani tot achiziționez câte un tractor și mai vând din cele vechi. Doresc să mențin fluxul de înlocuire constant pentru că un tractor de 10 ani este deja depășit”, afirmă antreprenorul.
A treia direcție de dezvoltare, zootehnia (creșterea de vaci de carne), este un domeniu pe care fermierul încă îl testează. Dorește să creeze o fermă de vaci, însă, în momentul de față, concluzia fermierului este cp zootehnia „nu prezintă un profit prea mare”.