Planurile de viitor ale fermierului se axează, în principal, pe crearea de facilități de irigare pe terenurile sale. Ar dori să poată iriga cel puțin 20% din suprafață prin forare de puțuri și crearea de acumulări de apa prin baraje, dacă legislația va permite acest lucru.
În plus, dl. Tiutiu își dorește să închidă cât mai bine cercul de activitate, transformând producția câmpului în produse finite, prin mori și fabrici de pâine, panificație, ulei etc. Vânzând cât mai puțin produs brut, ar reuși să aducă mai multă valoare adăugată activității sale.
De drumul de la fermă la furculiță leagă și rolul său de fermier, ca actor social important, care asigură atât alimentația populației, cât și hrana animalelor. De la producția principală (porumb, orz, grâu), până la cea secundară (paie, coceni, tulpini de floarea-soarelui), toate pot fi valorificate eficient, în viziunea fermierului.
După un an 2020 dificil, ca pentru toți fermierii români, dl. Tiutiu speră la un an 2021 normal, cu producții mari și valorificare eficientă. Cum în anul precedent producțiile nu au fost cele scontate, fermierul a fost nevoit să vândă producția în vară, când prețurile erau scăzute din cauza presiunii de recoltă.
Este mulțumit, totuși, că nu a pus lacăt pe firme și a reușit să reziste în condiții vitrege, ba chiar a putut să facă și mici investiții în cadrul societății. „Am mai luat o combină de recoltat și un tractor”, ne povesteșe dl. Tiutiu.