Industria de protectie a plantelor si-a asumat 6 angajamente ambitioase pentru a sprijini activitatea fermierilor din perioada urmatoare astfel incat acestia sa poata sa indeplineasca obiectivele ambitioase cuprinse in Pactul Verde European. Industria isi asuma o investitie de 14 miliarde euro pentru identificarea si implementarea noilor tehnologii si pentru obtinerea de produse de protectie a plantelor mai durabile pana in 2030.
Pentru a raspunde in mod corespunzator strategiilor ambitioase incluse in Pactul Verde European: De la ferma la consumator si Biodiversitate 2030 intreaga industrie de protectie a plantelor va depune eforturi suplimentare pentru a creste nivelul de colectare a ambalajelor din plastic rezultate in urma utilizarii produselor de protectie a plantelor. De asemenea, industria de protectie a plantelor se va concentra si pe cresterea gradului de constientizare a fermierilor cu privire la utilizarea responsabila a produselor de protectie a plantelor, incurajand operatorii sa poarte echipamentul individual de protectie de fiecare data cand manipuleaza sau aplica pesticide.
„Suntem responsabili si constienti cu privire la rolul industriei noastre in ceea ce priveste alinierea fermierilor la initiativele cuprinse in Green Deal, motiv pentru care companiile noastre s-au unit pentru a-si fixa, in mod voluntar propriile obiective, masurabile si specifice sectorului. Cu totii suntem de acord cu privire la directia spre care ne indreptam, ceea ce este important acum este sa facem acei pasi deliberati pentru a atinge obiectivul final” – sustine Géraldine Kutas, Director General al Asociatiei Europene de Protectia Culturilor – ECPA.
Cele 6 angajamente asumate de catre industria de protectie a plantelor vor ghida sectorul in urmatorul deceniu in domeniile cheie precum tehnologiile agricole inovatoare, economia circulara si o mai buna protectie a oamenilor si a mediului.
„Suntem de acord cu privire la directia spre care ne indreptam, ceea ce este important acum este sa facem acei pasi deliberati pentru a atinge obiectivul final. Angajamentele pe care ni le-am asumat sunt provocatoare pentru industrie, dar ne angajam sa indeplinim ceea ce ne-am propus si solicitam Comisiei Europene sa sprijine agricultura durabila cu un cadru legislativ potrivit, care sa permita accesul fermierilor la inovatii si tehnologii. Acesta este doar inceputul, o sa urmarim progresele industriei noastre si vom impartasi transparent cat de departe am ajuns” – a declarat Géraldine Kutas, director general al Asociatiei Europene de Protectia Culturilor – ECPA.
Aflati aici mai multe detalii legate de angajamentele asumate de catre industria de protectie a plantelor.
AIPROM
Asociatia Industriei de Protectia Plantelor din Romania