Agricultura de precizie contribuie atat la imbunatatirea profitabilitatii fermelor, cat si a sustenabilitatii agriculturii, a declarat Andreas Huber, Integrated Field Sciences Leader EMEA al Corteva Agriscience, in timpul webinar-ului “Eficienta si sustenabilitatea bazate pe date in agricultura de precizie”, organizat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare in data de 11 noiembrie 2020.
Tehnologia digitala este esentiala pentru a asigura cresterea productiei globale de hrana fara a extinde suprafata arabila in zona rezervatiilor naturale. Din ce in ce mai multi fermieri folosesc tehnologia de precizie pentru a-si optimiza operatiunile agricole, si totusi mai exista inca perceptia ca aceasta tehnologie este doar in beneficiul fermelor mari. Agricultura de precizie maximizeaza potentialul de productie al culturilor cu o cantitate exacta de input-uri agricole – a declarat Andreas Huber. “Aceasta asigura recolte stabile si reduce emisiile nedorite de pe terenul agricol.”, a adaugat el.
„Pe langa beneficiul material direct al unor masuri mai exacte de protectie a culturii si o fertilizare mai precisa, exista si avantajul unei economii importante de timp si de munca, obtinute prin intermediul monitorizarii culturilor de la distanta” a spus Huber.
Tehnologia de Precizie va juca, de asemenea, un rol important in reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera de pe terenurile agricole. „Corteva are cateva proiecte – pilot pentru a cuantifica balanta de CO2 a fermelor prin intermediul aplicatiei Granular de management al fermei. Mai multi fermieri din SUA au putut vinde deja credite de carbon pe o piata de CO2, pe baza balantei negative de CO2 a exploatatiei agricole, calculate prin acest sistem”, a comentat Huber. El a adaugat ca este imperativ sa avansam aceasta tehnologie, pentru a face fata provocarilor globale precum emisiile de gaze cu efect de sera, calitatea apei si pierderea biodiversitatii. „Daca productiile globale ar fi inghetat la nivelurile din anul 1992, ar fi fost necesar mai mult teren pentru a satisface cererea tot mai mare de alimente. Daca din 1992 pana acum nu ar fi existat progresul tehnic, am avea nevoie de teren suplimentar pentru a produce cantitatea de grau pe care o consumam astazi. Tehnologia ne-a ajutat sa evitam extinderea catre rezervatiile naturale – si vom avea nevoie de inca un alt pas pentru a schimba productivitatea agricola in anii care urmeaza”.
Anul acesta, Corteva Agriscience a anuntat Obiectivele de Sustenabilitate pentru 2030 privind cresterea rezilientei agricole. In urmatorii 10 ani, compania va furniza instrumente si cursuri de instruire fermierilor, pentru a-i ajuta sa-si sporeasca stabilitatea productiilor, sa-si optimizeze input-urile si sa-si imbunatateasca rezistenta la fenomenele climatice. Sunt, de asemenea, incluse angajamente privind sanatatea solului, administrarea apei si biodiversitatea. Obiectivele Corteva vor sustine si proteja salariatii si oamenii din intregul sistem de producere a hranei si comunitatea agricola in general. In cadrul operatiunilor sale, compania se angajeaza sa inoveze in mod sustenabil, sa stabileasca o strategie privind schimbarile climatice, sa utilizeze ambalaje durabile si sa-si mareasca eforturile de a promova locuri de munca sustenabile.
Corteva Agriscience este o companie globala, destinata integral agriculturii, tranzactionata pe bursa, care ofera fermierilor din intreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat si divers de seminte, solutii pentru protectia culturilor si solutii digitale axate pe maximizarea productivitatii si cresterea randamentului si profitabilitatii. Avand in portofoliu unele dintre cele mai cunoscute marci din agricultura si o linie de produse si tehnologii de top in industrie, care pot genera cresteri viitoare, compania se angajeaza sa colaboreze cu partile interesate din intreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma si asigurand progresul generatiilor viitoare. Corteva Agriscience a devenit o companie independenta listata la bursa pe data de 1 iunie 2019, anterior fiind divizia agricola a DowDuPont. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.corteva.ro.