Portal Rural – Casa Satului Tău!

Fabrica de lapte cu fonduri europene, aprobată pentru Cooperativa lui Ștefan Muscă! ”Dumnezeu este aproape de fermierii patrioți!”

fabrica-de-lapte-stefan-musca.jpg
Distribuire rapidă:
FacebookWhatsAppLinkedIn

O șansă pentru micii crescători de animale reuniți în Cooperativa agricolă ”Fermierii patrioți” prezidată de Ștefan Muscă. Giurgiuveanul a făcut public succesul care va le dă speranță micilor fermieri că anul 2021 va fi unul mai bun pentru ei. Un proiect european în valoarea de aproape 100.000 de euro a fost aprobat pentru dezvoltarea cooperativei până în anul 2023.

”Fabrica de lapte aprobată. Dumnezeu este aproape de fermierii patrioți. Doamne ajută la toti românii„, a anunțat fermierul Ștefan Muscă din Giurgiu, președintele organizației Fermierii Patrioți Cooperativă Agricolă.

Fabrica de procesare a laptelui, un vis împlinit

În ultimul an, fermierii din cooperativa condusă de Ștefan Muscă au avut un trai foarte greu și multe probleme. Din ianuarie 2020, procesatorul la predau laptele i-a anunțat că are probleme cu banii și deși a continuat să le preaia producția, nu i-a mai plătit decât sume mici. Întârzierile au fost justificate de blocaje la programul ”Laptele și cornul”, în care autoritățile au sistat temporar plățile, după cum li s-a spus fermierilor. În acest context, în mai mai multe rânduri, aceștia, inclusiv Ștefan Muscă, au trimis la abator o parte din efective.

Nici seceta nu i-a ocolit pe micii fermieri giurgiuveni care au avut producții diminuate.

Președintele Ștefan Muscă și membrii Cooperativei speră că acest proiect cu fonduri europene să îi ajute să își vadă visul împlinit: propria fabrică de lapte și propriile produse lactate puse în piață.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!
Exit mobile version