Portal Rural – Casa Satului Tău!

Tineri Lideri pentru Agricultura: S-a dat startul celei de-a doua serii a programului dedicat generatiilor viitoare de tineri fermieri

Distribuire rapidă:

Tineri Lideri pentru Agricultura: S-a dat startul celei de-a doua serii a programului dedicat generatiilor viitoare de tineri fermieri

Clubul Fermierilor Romani da startul celei de-a doua serii a Programului „Tineri Lideri pentru Agricultura”. Programul are inscrisi un numarul dublu de tineri fermieri dornici sa se specializeze pentru a avea o contributie substantiala in dezvoltarea agriculturii romanesti. Zece bursieri Agricover se alatura tinerilor recrutati de Club, cu totii urmand sa beneficieze de o experienta educationala unica.Clubul Fermierilor Romani continua pentru al doilea an consecutiv programul “Tineri Lideri pentru Agricultura” si se implica responsabil in pregatirea generatiilor viitoare de tineri fermieri, raspunzand unei nevoi majore existente nu doar in Romania, ci si la nivel european, aceea de pregatire specializata in domeniul agricol, pentru a asigura succesiunea afacerii, implicit a conducerii viitoarelor ferme.

Ca reprezentant al fermierilor performanti, Clubul Fermierilor Romani se implica activ in elaborarea si implementarea unor programe specifice, dedicate situatiilor complexe cu care se confrunta toti producatorii agricoli: nevoia de oameni pregatiti, calificati, motivati, angajati stabili si pro-activi.

“Luna trecuta am dat startul celei de-a doua serii a programului Tineri Lideri pentru Agricultura, o initiativa gandita fundamental pentru antrenarea viitorilor lideri din agricultura. Avand in vedere rezultatele obtinute cu prima grupa, am fost incurajati si motivati sa continuam programul de pregatire cu o noua serie, cu mai multi participanti, astfel incat am inceput cursurile cu 30 de tineri fermieri din toate zonele Romaniei. Anul acesta implicam mai multi parteneri educationali si traineri, introducem cursuri noi si folosim o programa mult mai aplicata pe nevoile de business si de dezvoltare profesionala si personala a tinerilor lideri fermieri. In cadrul procesului de selectie, ne-au facut placere discutiile cu tinerii, apreciem mult energia si entuziasmul lor, ideile pe care le au, planurile de viitor si ambitia de a le pune in aplicare”, declara Florian Ciolacu, directorul executiv al Clubului Fermierilor Romani.

Programul Tineri Lideri pentru Agricultura al Clubului Fermierilor Romani este dezvoltat impreuna cu Fundatia Leaders si are ca parteneri educationali companii mari de training din Romania, alaturi de specialisti cu experienta in business, afaceri de familie, training si mentoring.Lansat in 2019, Programul “Tineri Lideri pentru Agricultura” este un proiect care si-a propus sa pregateasca copiii fermierilor membri ai Clubului pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in afacerile familiei si in comunitate, si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles, sau in dialogul cu acestea.

”Anul acesta suntem onorati sa avem alaturi de noi parteneri care impartasesc valori comune si care investesc in educatie. Salutam initiativa Grupului Agricover care a lansat Programul de Burse de Studiu pentru tinerii din familii de fermieri din Romania si sustine 10 burse pentru anul 2020-2021, in cadrul actiunilor de responsabilitate sociala”, a continuat Florian Ciolacu.

Succesul viitorului afacerilor fermierilor depinde de pregatirea prezentului, atat in plan profesional, pentru a asigura continuarea afacerii, cat si in cel al reprezentarii intereselor fermierilor in cadrul institutiilor europene responsabile pentru dezvoltarea agriculturii. Contribuim la dezvoltarea si responsabilizarea acestor tineri pentru a deveni LIDERI, asa cum are nevoie si merita agricultura din Romania.

Mai multe informatii aici: cfro.ro/tineri/DETALII PROGRAM TINERI LIDERI PENTRU AGRICULTURA

Obiectiv Program

Programul pregateste noua generatie de antreprenori in agricultura, cu o viziune integrata de business, pentru a creste competitivitatea in acest domeniu si pentru asigurarea succesiunii afacerilor fermierilor.

Profil Participanti

Tineri cu varsta de pana la 35 ani, absolventi de facultate, copii ai fermierilor membri in Clubul Fermierilor Romani sau tineri proveniti din familii de fermieri.

Curricula Program

Programul de pregatire este structurat pe trei module astfel:

    • INITIERE: Cursuri de 1-3 zile, de pregatire in urmatoarele domenii: comunicare si vorbire in public; diplomatie si protocol; vanzare si tehnici de negociere; leadership; managementul strategic; marketing; administrarea afacerilor; resurse umane; simulare de business.
    • APROFUNDARE: Cursuri de 3 zile, de pregatire in urmatoarele domenii: legislativ-juridic; fiscal-audit; marketing si comunicare pentru afaceri; tehnologie.
    • CONSOLIDARE: Stagii de internship la Bruxelles: Reprezentanta Permanenta a Romaniei pe langa Uniunea Europeana; ComAgri din Parlamentul European, asociatii europene ale fermierilor – ELO, FARM EUROPE, COPA-COGECA; Stagii de internship in Romania la institutiile responsabile din agricultura: MADR, APIA, AFIR, ComAgri din Parlamentul Romaniei; Stagii de practica la companii private mari de tehnologie si inputuri agricole.

Perioada desfasurare Program

Octombrie 2020 – Iunie 2021

Despre Clubul Fermierilor Romani

Clubul Fermierilor Romani pentru Agricultura Performanta este o asociatie non-profit si neguvernamentala a fermierilor din Romania. Membrii asociatiei sunt fermieri performanti care au modele de afaceri bazate pe inovatie, tehnologie si bunele practici in agricultura, pentru cresterea competitivitatii si a valorii adaugate create in acest domeniu. Obiectivul principal al Clubului este sa asigure implicarea activa a membrilor sai in procesul de consultare si elaborare a reglementarilor europene si nationale in domeniul agricol, cu scopul de a creste performanta fermierilor din Romania.

Pentru mai multe referinte accesati www.cfro.roExit mobile version