Portal Rural – Casa Satului Tău!

Tehnologiile de fertilizare Ecofol – Viitorul in agricultura

Distribuire rapidă:

Tehnologiile de fertilizare Ecofol – Viitorul in agricultura

Ecofol este o companie cu traditie pe piata europeana a producatorilor de ingrasaminte. Incepand cu anul 2019, Ecofol propune fermierilor din Romania tehnologii superioare special create pentru protejarea granulelor de fosfor si azot impotriva pierderilor prin blocare, volatilizare si levigare care, in definitiv, vor duce la utilizarea unei cantitati mai mici de ingrasaminte si implicit la mai multi bani in buzunarele fermierilor.

Fosforul este elementul cel mai dificil de absorbit de catre plante. Stim ca aciditatea solului afecteaza semnificativ absorbtia fosforului si ca cea mai mare disponibilitate a acestui element se situeaza intr-un segment ingust al valorii ph-ului: intre 6,2 si 7,2. De asemenea, s-a constatat stiintific ca elementele metalice: fier, aluminiu, calciu, mangan si zinc blocheaza fosforul.Solutia este…

Tehnologia PhosActive® previne blocarea fosforului in compusi care nu sunt accesibili plantelor creand o zona de protectie completa pentru granulele de ingrasamant cu fosfor. PhosActive® reprezinta noua generatie de ingrasaminte pentru o nutritie eficienta, care PROTEJEAZA FOSFORUL IMPOTRIVA BLOCARII.

  • PhosActive®asigura imbunatatirea dezvoltarii sistemului radicular.
  • PhosActive®garanteaza mai mult fosfor disponibil, asadar o mai buna nutritie a plantei. O nutritie imbunatatita cu fosfor garanteaza productii mai mari!
  • PhosActive®sunt produse de tipul NP sau NPK cu compozitie diferita, dar special tratate pentru asigurarea nutritiei maxime cu fosfor.RECOMANDAREA ECOFOL! Aplicarea de ingrasaminte complexe cu formula speciala care asigura un start bun culturii. Fosforul este protejat impotriva blocarii in sol prin tehnologia PhosActive® care imbunatateste absorbtia fosforului de catre cultura in etapele esentiale de dezvoltare, iar portofoliul Ecofol cuprinde urmatoarele produse: DURASOL NPK 10-20-10 PhosActive® (10-20-10+15SO3+ PhosActive®), DURASOL NPK 14-20-6 PhosActive® (14-20-6+17SO3+PhosActive®), DURASOL NPS 14-25 PhosActive® (14-25-0+29SO3+2MgO+PhosActive®), DURASOL NP 20-20 PhosActive® (20-20-0+32SO3+PhosActive®).

Alte tehnologii menita sa reduca pierderile financiare la nivel de ferma sunt tehnologiile NCode® si ENPro®.

Urea NCode® reprezinta noua generatie de uree cu PROTECTIE IMPOTRIVA VOLATILIZARII.

Oamenii de stiinta lucreaza de ani de zile la rezolvarea problemelor survenite in utilizare celui mai intalnit ingrasamant, ureea. Pe de o parte, pierderea azotului prin volatilizare reprezinta o problema pentru fermieri, iar pe de alta parte, eliberarea amoniacului contribuie la poluarea masiva a mediului inconjurator.

Solutia a fost identificata!

Rentabila pentru agricultura si prietenoasa cu mediul inconjurator: tratarea granulelor de uree cu inhibitor de ureaza.

  • NCode® reduce volatilizarea formei amoniacale, asigurand mai mult azot disponibil pentru plante, conducand la o nutritie mai eficienta si fiind foarte prietenos cu mediul inconjurator.
  • NCode® asigura cantitatea necesara de azot folosind doze reduse la hectar, salveaza timpul si munca depuse in timpul fertilizarii.
  • NCode® permite extinderea perioadei de aplicare facand posibila fertilizarea la temperaturi mai ridicate si oferind fermierilor flexibilitate in utilizare.RECOMANDAREA ECOFOL!Tehnologia NCode® din produsul DURASOL UREA NCode® include cel mai eficient inhibitor NBPT, inhibitor imbunatatit, de ultima generatie, care ofera protectie avansata impotriva volatilizarii azotului amoniacal. Aplicarea acestui produs are ca rezultat reducerea pierderii de azot, ceea ce inseamna mai mult azot disponibil pentru cultura.

ENPro® este cea mai noua tehnologie de protectie a azotului FARA PIERDERI PRIN LEVIGARE si FARA EMISII DE GAZE CU EFECT DE SERA.

Azotul reprezinta unul dintre cei mai importanti nutrienti pentru plante. El este considerat motorul dezvoltarii dar s-a dovedit ca, in medie, este absorbit doar jumatate din azotul aplicat plantelor.

Exista o solutie pentru a reduce aceasta pierdere semnificativa!

Rentabila pentru agricultura si prietenoasa cu mediul inconjurator: tratarea fertilizantilor pe baza de azot cu inhibitori de nitrificare.

  • ENPro®reduce semnificativ pierderile prin levigare ce afecteaza in mod direct rentabilitatea, garantand mai mult azot disponibil pentru plante si productii mai bune din punct de vedere cantitativ si calitativ.
  • ENPro®reduce semnificativ pierderile de azot prin denitrificare dar si aparitia gazelor cu efect de sera, unii dintre cei mai nocivi poluanti ai atmosferei.
  • ENPro® permite fermierilor sa planifice si sa gestioneze mai eficient calendarul de fertilizare deoarece ofera independenta crescuta fata de conditiile meteorologice.RECOMANDAREA ECOFOL! Produsul DURASOL ASN+Mg ENPro® (24-0-0+25SO3+6MgO+DMPP) este un ingrasamant NS (sulfat de amoniu) foarte eficient, cu protectie pentru magneziu si azot, prin tehnologia ENPro®. Produsul ofera o rata ridicata de absorbtie a azotatului de amoniu si a nitratilor de catre cultura, cu efect de eliberare lentade pana la 90 de zile de la aplicare.

Datorita angajamentului tot mai mare al omenirii fata de problemele de mediu, controlul gazelor eliberate in atmosfera devine din ce in ce mai strict. In multe tari din lume au fost introduse regulamente ce restrictioneaza utilizarea ureei standard. In Germania, de la 1 februarie 2020, utilizarea ureei standard este interzisa. Ureea poate fi aplicata ca ingrasamant de baza numai daca este tratata cu inhibitor de ureaza (Bundesgesetzblatt Teil I Nr. 32). In Franta, incepand din sezonul 2019-2020, au fost introduse recomandari privind utilizarea ingrasamintelor cu inhibitori (NBPT, DMPP, DCD). Este doar o chestiune de timp pana la interzicerea utilizarii ureei fara inhibitori si in celelalte tari ale Uniunii Europene. Agricultorii vor fi amendati si/sau vor plati impozite mai mari daca emisiile nocive din tara lor nu sunt reduse sub nivelurile impuse.

Viitorul agriculturii consta in eficientizare prin fertilizare fara pierderi. Ecofol lucreaza intens pentru acest viitor! Contactati acum reprezentantii Ecofol pentru mai multe informatii si solutii personalizate.

Ecofol – Time for Succes!

Echipa Ecofol Romania

Exit mobile version