Portal Rural – Casa Satului Tău!

O casă uimitoare

Distribuire rapidă:

Inspirați de arhitectura liniară, râul din apropiere și parcul său înconjurător, interioarele au continuat schema arhitecturală a grinzilor lungi, liniare de glulam, cu utilizarea pe scară largă a nucului negru nord-american, piatră naturală în tonuri crem, gri și albastru închis, pentru a reflecta paleta ce se schimbă odată cu cele patru anotimpuri.

Planurile de la etaj sunt configurate în conformitate cu specificațiile proprietarului, cu un aspect destul de netradițional, pentru a menține spațiul interior deschis spre spațiul principal. Un perete distinct înalt de zece metri e folosit ca principală caracteristică arhitecturale, pentru a  contracara liniile predominant orizontale ale spațiului interior. 

Masa din sufragerie este reglabilă de la înălțimea unei măsuțe de cafea până la înălțimea mesei de dining, astfel încât spațiul să poată funcționa ca un spațiu de conversație în sufragerie, precum și ca o sală de mese formală. Spațiile de depozitare, băile și dulapurile sunt situate în partea din spate a casei, în timp ce partea din față a casei este deschisă spre sud și la vedere.

Casa este concepută pentru ca proprietarii să poată îmbătrâni în reședință până la vârsta de pensionare. Accesibilitatea viitoare este luată în considerare cu holurile și ușile mai largi, băile accesibile pentru scaunul cu rotile, inclusiv dușuri fără borduri, accesul cu liftul la toate cele 3 niveluri ale casei și soluțiile de iluminare stratificate.

Un obiectiv special este crearea unui perete cu caracteristici arhitecturale, acolo unde sunt amplasate scările. Acest perete înalt de 30 de metri trebuie să ascundă și ușa dormitorului vestic, așa cum a cerut unul dintre membrii familiei. Folosind o tăietură de brad recuperată pe pătrate aparent aleatorii, rezultatul obține atât factorul pe care îl caută clientul, cât și satisfacerea necesității de a avea o „ușă secretă” în partea superioară a peretelui sudic al camerei de dincolo.

 

O atenție deosebită a fost acordată atât la iluminarea naturală, cât și la cea artificială (electrică) pentru a optimiza expunerea casei spre sud, oferind în același timp un efect stratificat, atât pentru iluminarea ambientală, cât și pentru cea pentru activități utilitare, pentru membrii familiei, care sunt în diverse categorii de vârstă (de la adolescenți, până la membrii peste 50 de ani).

În casă a fost folosită o selecție atentă doar a materialelor naturale și a unor anumite palete de culori, pentru a crea un spațiu deschis, sofisticat, dar primitor. Holurile și ușile sunt mai largi, cu acces la lift, dușuri fără borduri și băi mai mari pentru a satisface cerințele viitoare de acces.

În timp ce clientul are specificații foarte exacte pentru spațiul și stilul general, spațiul privat al fiecărui membru al familiei rămâne foarte personal. Coeziunea generală a fost creată prin aducerea elementelor spațiului principal în fiecare cameră, fie prin utilizarea de materiale, iluminare sau culori comune. Rezultatul este o casă confortabilă și un spațiu uimitor.

Exit mobile version